Friday, April 10, 2009

From bukit gantang with love

sorila korang..aku lama x hapdet blog aku. bz skek. maklumlah kami kat perak baru lepeh "pesta mee udang". pasni aku rasa 3 keturunan udang2 kat kual sepetang tu pupus. mau makan 3-4 tahun gak baru ada udang besor. mana idaknya dari perlis hingga ke sabah, datang melantak mee udang. idak pulak deme mencari roti canei ke, nasik lemak jande ke. ni sarapan pagi, lunch, membawa ke makan malam, mee udang jugak dimengketedarah deme.

nak cerita pasal PRK bukir gantang pun xde idea, aku rasa semua bloggers dah cerita pasal PRK p.059 tu. ada yg cerita pasei pengundi hantu, orang pas yg makin ramei, puteri umno yg montok2, jadik aku xnak lah tambah lagi, kome cariklah sendirik cerita tu.

cume aku nak berkabor pasei disiplin orang pas, espclly di upu kuala terong, bawah dun trong. walaupun deme kalah, tapi aku respek ke deme. petang abis je tempoh mengundi, tgh lepak makan nasi lemak awek lawa dgn ketua urusan ulama' gopeng n ustaz ali, aku tgok deme dah start cabut bndera Aku sbnrnya niat nak pose ari tu, tpi ramei sgt mnggoda aku nak blnja makan, terpksa la aku merelakan diri ku dibelanja). pengiraan belum start lagik, keputusan pun x tau, tapi deme dah bersihkan semua bndera n poster calon pas. ni lah org pas, tak sior deme ke kemegahan. tatkala org len sibuk menempel di markaz ayor kuning, deme tanpa apa2 imbuhan sukarela mmbersihkan kawasan. termasuklah aku tgok geng2 kelab penyokong pas.

n masa aku round2 (keja aku meround je ari tu ) pusat pengundian, aku terjumpa dgn YB dr. zulkifli, dia turut merayu undi di pusat pengundian dewan org ramai kg. tebok. respek kume kat dia, kerja bergelumang, berpaneh terik dgn ahli2 pas yg lain. malam plak dia tido pkai toto je kat masjid. walaupun ada sesetgh pimpinan pas yg dtng dgn perarakan keta2 besor, sapa aateh keta je, tpi lantak deme la, aku bukan kerja utk deme. cumernya kalau boleh turunkan la level tu sket.

aku x smpt nak snap gmbor ari tu, tertnggal dalam keta. cume kami sebagai petugas pas khususnya legal team merasa amat dihargai apabila YAB DS nizar sudi utk bertemu kami ptang tu, dan kami merupakan org pertama yg nizar temui slps kemgetahui kemenangan PAS. aku postla sebijik gambor kat sini.


gambar legal team pas dari kelantan,johor, perak, selangor dan seperti biasa aku mewakili sabah bergambor bersama DS Nizar.

4 comments:

katarsis said...

wah, bagus suda ko ini. Dedulu, dalam kelas, ko dengan badan yang agak montel diam sahaja. tapi aku yg hari-hari berdiri depan kelas, ko memang ada potensi. Kali akhir, aku baca paper, terpampang muka ko menjadi presiden PMUKM. Kenyataan yg ko keluarkan memang vokal. Dan ini memang meresahkan cikgu masrizal(ko masih ingat sama dia ka?. Tapi aku bilang "Ah, biarkan dia. Tiap manusia ada perjuangan masing-masing" Masa itu, dia selalu berulang alik dari taiping ke KL kerana sedang menyiapkan masternya. Aku plak baru habis masters. Kalau dia ke KL, rumah aku lah yg ditujunya.
Dan kalau dia dapat tahu pula yg kau dah terlibat secara langsung dengan parti bulan ini, mmmmm....

~cikgu metal~

gopenghagen said...

terima kasih cikgu,
terima kasih kerana mndidik saya. dan saya belajar utk mnjadi org yg berani kerana benar..dan ckgu2 la yg mndidik saya.

Nur Kamal Moong said...

Mantap! Tahinah tuan!!

gopenghagen said...

ust kamal,
ssunnguhnya kejayaan adalh milik setiap pejuang Islam